ANNONS
image/svg+xml

Vad är väl en bal på slottet?

/

Anna Maria Corazza Bildt öppnade sitt födelseslott och bjöd in oss på schangdobel slottsmiddag. 35 läsare följde med på vår italienska resa till Tabiano i närheten av Parma på en 4-dagars mat-, vin- och kulturupplevelse.

Satte på mig sydafrikastrutsen för att få lite galakänsla. Pappa och stolt slottsägare Giacomo Corazza visade oss runt. Anna Marias färg är blå. 

Hela gänget från Kalix i norr till Trollenäs i söder. Slottet har sen några år fått cirka 40 hotellrum och några fristående villor, totalrenoverade i tidstypisk stil. Så där rymdes vi alla.

Kajsa passade på att fylla 70 på ankomstdagen, då vi alla fick en ros av EU-parlamentarikern Anna Maria. Bakom står resans enda supertrevlige man Erik med sin lika trevliga fru Maggan. 

Gunwer, Violet, Elisabeth, och Annika uppklädda för middag i spegelsalen på slottet. 

Jag längtar till Italien sjöng vi alla på kvällen. Och jag intervjuade fru Bildt om hennes engagemang i EU. Så åt vi och bakade pasta och drack deras speciella vin. Sedan shoppade på en av Italiens bästa outlets. 

Överst Rigmor, Heléne, Kerstin, Lisbet som bakar spagetti. Det gör också Kajsa, Eva, Anita och Britt-Marie. Personalen var lärare samtidigt som de och vi sjöng Volare. Kökskillarna Agato, Mentore och Maurizio, chefen på det goda köket, och Eva-Kristina från Vimmerby. 

En hel aktieklubb var med ”Kvinns” som i 30 år satsat rätt och njuter här av sina utdelningar. Här syns Gunvor, Gunilla E, Gunnel I. I soffan sitter Ulla Britt, Birgitta, Kerstin och Gunilla A. 

Slottets påfågel Luigi höll oss sällskap till frukost och till drinken. 

Guiden Katarina som hade en riktig näktergals sångröst, Stina från Luxemburg och M:s Kerstin Broström. 

Vi är i parmesan-mecka och självklart serverades sparrisrisotton i en parmesanostform. MMMMM gott! Familjen Corazza är också parmesanproducenter. Men tillverkningssättet fick vi se på annat håll. 

Överst, så här går parmesantillverkningen till. Idano och Lorenzo jobbar där man gör ca 5 000 ostar à 44 kg styck per år. Till detta går det åt mellan 80 000 och 90 000 liter särskild mjölk.

Av kossor som bara betat specialgräs. Vi blev imponerade av allt hantverk och förstod varför Parmiggiano Reggiano kostar så pass mycket. Lillemor, Gunilla och Iemmi som ärägare till det berömda mejeriet La Madonnina framför berg av ostar som står där mellan 12 och 24 månader.

Fortsättning följer på vår rapport om vår  italienska resa och ni som blir sugna – vi upprepar den i september, den18:e. Häng med – det finns några platser kvar!

Varför hänger det en skinka till prins Albert  av Monaco. Det berättar jag om i morgon eller i övermorgon!

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00
image/svg+xml