ANNONS
image/svg+xml

Kärlek, tv-intervju och ramslök – och allt inom två timmars räckhåll!

/

Åk inte längre bort än dit du hinner på två timmar, sa statsministern strängt. Nu går ju inget flyg men annars skulle jag ha kommit till Berlin. Med tåg kommer jag en bra bit, till Örebro till exempel. Men det var inte det Folkhälsan menade. Nedslagen blev jag i alla fall av den nya reseavrådan som kom från högre ort, för som jag längtar, inte bara efter barnbarnskramar, utan också efter att få resa. Men förstår syftet, att vi ska hålla avstånd på alla vis, för att inte Coronan ska få ny skjuts.
Tidningen M och jag fick ställa in Arvidsjaurresan i juli och Ryssland i september. Det blir nästa år.

Arvidsjaur förra midsommar. Lotta, jag och Maria.

Väntar ivrigt på att Folkhälsomyndigheten ska differentiera 70-plussarna, att vi som inte är en egentlig riskgrupp ska få lite mer handlingsfrihet. Har svårt för att se mig i samma riskgrupp som min moster 95 och hennes dementa kamrater på äldreboendet. Jag är heller ingen riskgrupp har varken högt blodtryck, diabetes eller för högt BMI! Men jag är 73.
Jag tycker fortfarande inte vi ska grupperas ihop, men så länge Folkhälsan buntar ihop oss lyder jag och är solidarisk och glad över att ha min karantän här på Dalarö. För nu utforskar jag området. Har hittat Anettes lada på Gålö med allt från potatis, lyxchoklad och clematis. Där får jag mina blomsterinjektioner. Och lite längre bort ligger ett gårdsmejeri med getter och jättegod getost.

anettes lada

Ryggen på Anette och blommorna i hennes generösa lada.

Glädjande är att jag nu också blivit intervjuad i SVT och TV4 angående min bok, Kvinnoarvet. Vad menar jag med att välja försoning och inte förlåtelse och varför tycker jag inte om “Kvinnor kan”? Det har jag svarat på, för det är lite av det som jag avhandlar i boken (som nu också finns som ljudbok, inläst av mig själv). Allt publikt kring boken som planerats har ställts in, men inget slår väl tv om man vill nå ut.

neurath

Här står jag och Carolina Neurath, programledare i SVT:s Morgonstudio, och har för en sekund glömt avståndet. Men vi höll andan.

Jag älskar att kolla in arkitektritade hus och får mitt lystmäte i Netflixserien The World’s Most Extraordinary Homes och tror jag vet varför vi har så lite sånt i Sverige. Vi har för mycket bestämmelser och grannar som i regel avskyr allt som de inte känner igen och som har som hobby att överklaga. Eller är det visionerna som saknas, det kan väl knappast saknas pengar i Sverige? När det kommer till hus är Sverige så otroligt konventionellt. Alla älskar torp med vita knutar.

homes

Sådana här hus vill jag bo i, djärva lådor på höjd med enastående utsikt – inga träd i vägen. Huset är från tv-programmet.

Vi har skaffat oss nya rutiner i karantänen, som Happy Hour-drink och daglig bastu med iskallt badtunnebad. Vi är övertygade om att båda gör oss gott och Coronaimmuna. Snart firar vi 11 år tillsammans, jag och Lucio, och upptäcker att det är viktigt att ha projekt ihop. Det vi har nu är immunförsvarsboosting och kärleksträning. Det senare är nödvändigt när vi går på varandras hälar. Jag tränar på att inte anmärka när han gör saker på annat sätt än vad jag tänkt, och han på att inte klaga på det jag gör i köket för att han tycker att han gör det bättre.

paret2

Foto: Foto: Peter Knutson

Här sitter vi och ser lyckliga ut. En bild som publiceras i tidningen amelia för att fira att tidningen nu fyller 25 år. Hurra!

Vår lilla vandringsgrupp struntade i regnet och gick ut i skogen, och i ett dike hittade vi ramslök! Tänker inte säga var. Vi upptäckte att aldrig smakar en macka så gott som efter ett antal skogskilometrar. Läser i DN att Huddinge ska ha utmärkta leder, får väl bli nästa närområde att undersöka med fötterna. Någon som har tips?

lunchmacka

Lunchmackelycka i regnet.

Mitt hem har blivit en teknikstudio. Jag gör regelbundet en podd, Fattig eller rik, och nu har jag fått ordning på hemmakontoret. Sofia Myrenberg från EFN (som producerar podden) har installerat dataprogram och mikrofon och tränat mig och jag känner att jag tekniskt har avancerat ett steg. Det är aldrig försent!

sofia

Sofia med en ängels tålamod, älskar också Italien och fick lite Ramazotti (dryck) som tack.

0
11

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00
image/svg+xml