ANNONS
image/svg+xml

Geparder, graffiti och gänget på Morgonpasset

/

Kan det bero på oss mappiesar (Mogna Attraktiva Pionjär-Personer) som tidningen M döpte läsarna till, som gjort att vandringen exploderat? Det tror jag, och så förstås att svenskarna i hög utsträckning stannar hemma den här sommaren. Men vi på M har länge lovordat just dagsvandring och jag och Lotta Byqvist har i vår bok hyllat just det nya sättet att vandra med mera njutning i planeringen. Vad det är kan den nyfikna hitta i vår bok Vandra& Njut som nyss utkommit i reviderad tappning.

Nära mig finns Tyresta nationalpark med näckrossjöar, brandskog och vildmark. Och trängsel, stod det i tidningen. Men på Fornslingan var vi nästan ensamma så välkomna alla ni som tvekar och kanske tror att det är gamlastanträngsel, det är det inte alls. Det händer att jag hoppas på att jag ska drabbas av den gröna andligheten som det talas så mycket om. Det har ännu inte hänt, men jag är drabbad av det gröna umgänget. Att vandra, prata, fika och bada tillsammans. Underbart.

IMG-3577

Nej vi har inte bytt partners Kjell och jag. Han hjälper mig bara upp.

IMG-6851

Nakenbad – ingen ser och jag njuter.

IMG-6854

Lucio badar bara när det är över 25 grader.

Men allt är inte natur. Plockade upp min gamla hobby, pussel, och det visade sig att geparderna med sina fläckar blev rena samlingsplatsen, alla vill lägga åtminstone en bit. Även de mest skärmbitna ville få till några bitar. Kul, detta pussel har bara 300 bitar vilket är lagom att umgås kring.

IMG-3561

På väg i pusslet.

IMG-3568

Med förenade ansträngningar fick vi ihop de vackra kattdjuren.

Vill du vara med som gäst i Morgonpasset i P3 frågar en ung man mig. Självklart svarar jag ja, eftersom de ska prata om boken Kvinnoarvet. Jag möter de mest förtjusande unga programledarna Oscar Zia, Ison Glasgow och Wendela Lundberg som verkar uppriktigt nyfikna på mitt kvinnoliv och jag fick vara med länge, till och med på övertid. När jag åker därifrån känner jag hur lite jag umgås med personer som inte är i min generation. Bestämmer mig för att det ska det bli ändring på.

IMG-3563

Här är morgonpassgänget och jag.

Hej säger jag till några yngre som står och sprayar på en tillåten vägg vid Hornstull, full av ambitioner att generationsblanda. De var måttligt roade och trodde att jag var en av dem som skulle säga något negativt. De fortsatte att spraya och jag kände att jag nog valt fel ställe för samtal mellan generationer. Bredvid står ett gäng äldre fullisar som gärna pratar. Men då är det jag som avvisar.

IMG-3592

Graffitiväggen är granne med Drakenbergsparkens törstigaste äldre.

Vad gör man mer än att umgås på sommaren? Njuter av kvällssolen som här ifrån krogen Solsidan på Dalarö, efter ett hjortspett som inte gick av för hackor. Tack Lotta som dessutom alltid kollar hur djuren har det innan de ligger på våra tallrikar.

Och fortfarande är det massor av sommar kvar. Ljuvligt.

IMG-3570

Kvällssolen är alldeles gratis.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00
image/svg+xml