ANNONS
image/svg+xml

En olycksfågel, en entreprenör och många sommarpratare

/
En fågel i motorn, säger de på gaten på flygplatsen i Visby och vi blir försenade med 3 timmar. Teknikern kommer från Stockholm och vi andra får snällt vänta.
Jag lyssnar ifatt sommarpratarna. Nu är det ornitologen (apropå den olycksaliga fågeln som stoppat oss på flygplatsen) och läkaren Björn Olsen som pratar i mitt öra och jag tänker på allt jag får reda på via allas sommarprat i radion. Jag följer med in i deras kunskapsområden och av Björn får jag veta att vår jakt på proteiner blivit livsfarlig. Och det enda däggdjur som det finns fler av en människan är råttan. Och så att fågeln är största influensaspridaren. Björn är professor just i virusspridning, inte bara fågelskådare.
Av Therese Lindgren får jag veta hur stor framgång inte kan rå över rädslan över  att något ska hända. En rädsla som blir totalt handlingsförlamande och inte ens hundratusentals följare kan hjälpa.
Jag skulle kunna rada upp fler av årets pratare som gjort intryck. En bra omgång i år hittills tycker jag. Och just nu är jag mest tacksam över att jag sällan ser dessa miljarder råttor och också är i avsaknad av ångest.
Men jag har otur med Gotland i år. Är det nåt med corona-budskapet, kom inte hit nollåttor – som jag inte lyssnade på? Är det straffet?
IMG-3600

Mörka moln över mig och Fårösund men vacker kaftan kan ändra sinnesstämning.

Delar av min familj befinner sig hela sommaren på Öjn. Så jag åker dit och fyller på mitt farmorsbehov. Kollar in tänder som tappats, ordförråd som ökats och nya färdigheter som erövrats. 5- och 7-åringen är  i explosiv utveckling och 16-åringen är typisk för sin art: i en egen värld och små finnar runt näsan.
IMG-3620

Fika o glass, undrar om det inte är sommarens mesta beställning, här i Bungenäs får man hemgjord glass och saft.

IMG-3621

Nya stora glädjen i 16-årslivet är övningskörning.

Blir alltid glad över vardagsentreprenörerna, de som praktiskt löser mina dagliga problem. Alla pratar om Spotify och Klarna, men det finns andra som behöver lite uppmärksamhet. Även om det är Mer David och inte Goliat det handlar om. Så får jag presentera Mia Ekblad.
Först tog jag bort plastpåsen och nu ryker tygpåsen. För jag har skaffat Carrinet shop set. Den innehåller fyra bära-hem-påsar och sex stycken frukt- och grönsakspåsar. Allt i en och samma förpackning du lätt har med dig. Dessutom återvinningsbart. Inte en plastpåse behöver användas när du handlar. Bra va.
IMG-2587

Allt ryms i den här lilla korven. För 169 kr kan du handla lätt på alla sätt. Finns i flera färger. Men framförallt, den räcker hur länge som helst. Både miljön och jag blir glad.

Jag har pratat om rosorna i min trädgård. I år har jag också en ringblommekaskad. Ringblomman är inte en särskild omsjungen blomma, läser jag. Dess största egenskap är att sätta färg i trädgården. En tålig ettåring som behöver lite skötsel. Jag tänker direkt på alla färgrika personer jag känner, härliga, men de behöver omsorgsfull skötsel (ungefär som jag själv). Och då gör vi som ringblomman, självsår oss och blommar igen.
IMG-3506

Ringblommor.

0
11

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00
image/svg+xml