ANNONS
image/svg+xml

Birgitta Pipers rosa kompis och en nyfrälst operafantast

/

Måste visa hur M-magasins ekonomiska stjärna ser ut när hon inte ägnar sig åt läsarnas frågor om arv, pension, laglottskränkning eller vad det nu kan vara. Vi 70-plussare tar oss fram i tillvaron och skapar arbetstillfällen för de yngre genom att leva mobilt. Nu är det vi som beställer de här nya elektriska cyklarna, mopparna eller allt vad de nu heter. Medan ungdomarna susar fram på sina elsparkcyklar, sitter vi gärna.

IMG_3676

Birgitta Piper med sin rosa kompis.

Jag kan inte förstå den eviga diskussionen om munskydd. Det är väl bara att ta på sig ett om man vill, måste man invänta Folkhälsomyndigheternas bestämmelser? Själv avstår jag gärna och håller mig en bit ifrån när jag kan, och det kan jag oftast. Jag har fortfarande svårt att se folk med munskydd, halva ansiktet försvinner, allt är dolt och skapar hos mig ett mentalt avstånd. Ja, jag vet att många anser att det är ett skydd för smittsam sjukdom och alla som känner sig tryggare med munskydd, varsågoda. Jag talar inte om det obligatoriska munskyddet i vården, så klart.

En gång fick jag lära mig leendets betydelse, det var när jag blev ansvarig för Vecko-Revyns omslag. Den tidningen var då inte prenumererad utan lösnummerköpt och då kunde vi se leendets betydelse för köp. En allvarlig mun eller en sur hade negativt inflytande på köplusten. Leendet smittar och skapar smittsam måbrakänsla.

IMG_3594

Jag och Sixten på SAS flyg till Visby med obligatoriskt munskydd.

Gjorde ett gästspel på P3:s Morgonpasset och pratade då om varför jag gillar opera. Ison, programledare och hiphopare tände till och blev nyfiken. Och vad händer då? Jo, jag får komma tillbaka till programmet för att tillsammans med Ison njuta av en aria av Giacomo Puccini – live i en studio, bara för oss. Ison, en riktigt operaoskuld, påstod att han blev intresserad på riktigt så nu väntar vi bara på att Stockholmsoperan eller Folkoperan öppnar igen så ska han få uppleva vad opera är, på riktigt. Något helt annat än hiphop i alla fall. Kände mig nöjd som fick predika operaskönsång. Vad sjunger hon om, frågade Ison, kärlek, förstås sa jag. Operans libretton är sällan imponerande, det är musiken som regerar.

IMG-3685

Här är vi: Ison Glasgow, Emilia Utter sopran från Flen, jag och Oskar Ekeberg pianist. I en studio på Sveriges Radio.Minnesvärt!

Så har Svemester för mig fortsatt, nu var det västkusten och Fiskebäckskil, vandring och Hunnebostrands stenskulpturpark. Fantastiskt. Åk dit, öppet dygnet runt. Just här var en gång centrum för bohusgraniten och varje år bidrar skulptörer med sina verk, en del magnifikt kolossala. En plats med storslagen skönhet, i kanten av västerhavet. Själv förälskade jag mig i Poesigeneratorn Amorosa, stenarbete av Siv Boström och Anna Svensson. Genom att vrida på stenarna, alla med romantiska ord på inhuggna  kunde du själv skapa poesi. Tänk att få ha den i trädgården och varje dag gå ut och vrida fram dagens romantiska mening.

IMG_3661

Poesigeneratorn och jag har vridit fram “rädslor stärker min kraft”.

IMG_3652

Lucio funderar var tårarna är när han ser “och derfor gråter hun” av Kjersti Wexelsen Goksoyr från Norge.

Underbart att ha vänner med sommarhus väl placerade. Och tack för att man får komma. Tycker Bohuskusten slår Stockholms skärgård med hästlängder. De hopgyttrade husen, sjöbodarna, Gullmarsfjorden, rödgraniten, kala klippor och det salta vattnet.
Minus: maneterna.
IMG_3647

Susanne Hobohm, värdinna med hus i vattnet, och gästen radioprataren och frågesportmästaren Hanna Hellquist.

IMG_3650

Solnedgång och havskräftor direkt hämtade hos fiskaren mitt över.

IMG_2763

Västkustens gissel, maneter.

Tillbaka hem till Hornstull och vår egen underbara Riviera, Årstaviken.Tänk så fantastiskt att vi har rent vatten och badplats med brygga och hopptorn dit alla är välkomna. Tack Stockholm Stad.
Älskar att bo på mitt knivsöder. Detta får bli dagens föremål för dagens stora tacksamhetsstund.
IMG_3695

Badbryggan vid Drakenbergsparken.

0
12

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00
image/svg+xml