ANNONS
image/svg+xml

Hur Guillou fick sina starka armar – och sommarbokslut på bryggan

/

Hittade en skrivmaskin i en loppisaffär och nostalgin flödade, men mest tacksamhet över datorns intåg. Tänk så ont i armar och händer man fick när man skulle trycka ner alla de hårda skrivmaskinstangenterna. Och alla mina skrivfel som skulle suddas bort på pappret med ett litet hårt suddgummi. Ofta suddade jag hål i pappret. Och fick börja om med ett nytt papper som sattes i valsen. Usch så jobbigt det var för en slarvmaja som jag. Idag räcker det med lätta tryck på tangentbordet och sen lika lätt att korrigera felen. Underbart.
Jan Guillou skriver fortfarande allt på en Halda (böckerna är tjocka och många) men så har han fått starka armar också.

IMG_0065

Jag, Haldan och ömma minnen från en maskinskrivningstid.

Var med i TV-programmet Sverige möts: Direkt. Det skulle handla om 70+ och Covid och där stod jag, professor Ingmar Skoog (han med 70 är det nya 50), dr Jan Albert och IVA-sjuksköterskan Eveline Jacobsson och debatterade. Jag hävdade som jag tidigare gjort, att 70 inte är detsamma som 95 och ville ha en differentiering av den stora gruppen äldre. Många äldre vågar inte gå ut, inte ens nu när smittorisken är mycket liten. De väntar på att FHM ska säga att de får gå och handla och krama barnbarn. Dödsfallen har visat att det är i första hand de sköra äldre-äldre som ska skyddas och inte de nya 70-plussarna.

IMG_3837

Belinda Olsson, programledare, och jag med en otippad toppenpizza jag fick på inspelningsplatsen Kajplats 2 i Nyköping.

IMG_3697

Fick beröm för mina kläder, de kommer från Hedvig som har ett eget märke. Tidigare stylist i både tv och i M-magasin.

Läs boken Familjen och förstå den eskalerande gängkriminaliteten. Johanna Bäckström Lerneby har gjort ett genomgripande arbete och borde få Stora journalistpriset för boken som kartlägger en stor kriminell släkt, en klan som via skräck, slag och hot härskar över Angered i Göteborg. Knark, vapen, utpressning, bedrägerier, allt sysslar släkten metodiskt med. Polisen är maktlös mot slipade advokater, bristen på vittnen och metodiskt nekande. De vet vilka som är inblandade, men har ingen chans mot 120 st farliga släktmedlemmar.

IMG_3862

Boken Familjen. Hårresande läsning om hur gängkriminalitet skapas, redan från förskolan.

Vår bokcirkel hade ett underbart avslut på sommaren hos Marianne på hennes brygga. Vi badade, åt kantareller och diskuterade huruvida boken Där kräftorna sjunger är värld att älska eller ej. Vi hade delade meningar om våtmarkerna och kärlekshistorien och då blir det roligare att diskutera. Men däremot var vi helt överens om att vårt umgänge med böcker och mat är en oslagbar kombo.

IMG_3855

Hämtning med båt av Suss H, Åsa L (M:s chef). och Malena I.

IMG_3842

Här badar Audrey och Malena i havet vid Dalarö.

Väninnan Maggan Haglund åkte dramatiskt in på sjukhus med ambulansflyg. Det var inte Covid19 utan en svår immunförvarssjukdom som drabbat henne och som visat henne en insida av Karolinska sjukhuset som gör henne ”innerligt glad” som hon säger och fortsätter: Den omtanke, mänsklighet som samlats inom just mitt tema, vård av reumatiska sjukdomar, kan inte annat än beskrivas som fantastisk. Min vård är i världsklass. Läkarna behandlar mig som en hel människa, med både kropp och psyke, skriver Maggan som tycker att det är viktigt att visa upp en positiv bild. Och jag kan säga att Maggan, som nu legat inne i 14 dagar, har stor erfarenhet av sjukvård.

IMG_0061

Maggan i eget rum, med flagga på mackan.

3
13

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00
image/svg+xml