ANNONS
image/svg+xml

Italienskt badliv, Brøgger och en lust att skriva mer om mina män

/

Mycket glad att vi inte har munskyddstvång. Har testat “The Italian way” vilket innebär fram och tillbaka, på och av, i fickan, under hakan, på armen, i handväskan. Nedanför näsan, runt halsen. Dessutom har de flesta munskydd i tyg från olika designers, somliga med strass. Varje gång du går inomhus, till exempel i affärer åker munskyddet på och utomhus av. Däremot är de bra på distans och i kollektivtrafiken. Men på stranden vill man ju umgås och prata. Och där de fria.

Så tack Tegnell att du orkar hålla emot. Att vården har munskydd är en helt annan sak.
munskydd

Varianter av att ha munskydd.

IMG_3140

Hos frisören, munskydd förstås. Det är ju inomhus.

Jag älskar det italienska badlivet. Här promenerar gamla farfar stödd på barnbarnets arm fram och tillbaka. Här går man strandpromenader med väninnorna och bara pratar i timmar. Unga kärlekspar leker i vattnet. Här umgås generationerna. Så många aktiva far- och mormödrar som jag sett som bär på barnbarn som inte vill sova.
IMG_4050

Mormor Och bebis.

IMG_4068

Badliv på den italienska rivieran.

Resans bästa lektyr är ett samtal i bokform med danska frispråkiga feministikonen Suzanne Brøgger. Vilket kvinnoliv den damen har levt. Hon berättar så ärligt om allt – bland annat om en stalker som blev ett jätteproblem. Och jag som tänkte bli en. Men på håll. Hon behöver inte vara rädd. Blev så inspirerad och funderade att precis som hon skriva om mina män. Det har ju varit några och alla har betytt mycket. I min bok Kvinnoarvet har jag undvikit dem. De erfarenheterna har jag sparat. Men nu kliar det i fingrarna. En som skulle älska att vara med är Lucio.
IMG_0082

Det kan aldrig bli för mycket ljus på Lucio.

IMG_3123

Resans bästa lektyr! Kanske är det dags för mig att också skriva om mina män?

Maten. Man måste säga något om maten. I år har smaklökarna verkligen jobbat. Att sitta i den adliga ätten Montagus (engelsmän) historiska trädgård och äta deras grönsaker i den exklusiva restaurang Nove: Himmelskt. Idag ägs allt av tv-producenten Ricci. Om ni har vägarna förbi Alassio missa inte Giardini la Pergola.
IMG_3070

Detta är en förrätt.

IMG_3984

Frukt i en av Italiens omtalade trådgårdar där Europas största samling av Agapantus finns.

Jag ser mig omkring och konstaterar att pastan verkar inte fastna på italienare under 60 år. Men vart tar alla trerätters vägen? Själv är jag liksom Göran Greider glad över resår (läs mer i ett kommande nummer av M-magasin).
Vi tvingas åka hem en dag tidigare än beräknat. Plötsligt kom en checkinuppmaning om avfärd den 13. Va! Men vår biljett säger ju den 14. Då har SAS ändrat. Det vore väl trevligt med service som kanske hade varnat och berättat om ombokningen en hel dag innan. Corona jag förstår. Men lite framförhållning kan man väl begära!
Årets släktresa för Lucio är slut och med hem har vi vin från området och Alassios berömda kyssar.
IMG_4057

Vinet som får åka med oss hem.

0
11

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00
image/svg+xml