ANNONS
image/svg+xml

Lycka, lyxmode och laxervätska

/

Fick en chock av att se debatten mellan president Trump och han som vill ta över, Joe Biden. Herregud vilken låg nivå, så skämmigt för USA. Politik som underhållning, men det blev inte kul, det blev en och en halv timmes förnedring. Och jag som retar mig på våra hemmapolitiker med sina klyschor, “vi måste säkerställa”, “vi tar ansvar” och “det finns inga enkla lösningar”. Men efter att ha sett världens mäktigaste så är jag mindre kritisk.

IMG_9381

Svenskt politikerbråk är jämfört med USA fjädervikt kontra tungvikt. Å tack för det.

Åkte en för mig alldeles ny väg i Sverige, Falun–Ljusdal–Bollnäs och sen E4an hem till Stockholm och fick en stark Sverigeupplevelse. Knallgula, oranga och röda träd utmed vägarna, små okända sjöar och byar med märkliga namn, hantverkskorven i Färila och de berömda Hälsingegårdarna, Lill-Babs Järvsö, nästan så jag ville flytta dit. Nästa hemester!

IMG-4182

Här står jag utanför ett Världsarv, hälsingegården Bommars i Letsbo. En brunbränd timmergård  byggd för fest.

IMG-4155

Väninnan Camilla har köpt hus i Ljusdalstrakten. Hon behöver inte tänka på vad hon ska göra på sin fritid.

Så har jag varit på bokmässan (utan folk) och tillsammans med Thomas Erikson (han med Omgiven av idioter-succén) och blev intervjuad av Ebba von Sydow Kleberg. Thomas som tjänat väldigt mycket pengar på sina Omgiven av-böcker tyckte inte pengar skapade lycka, jag höll inte med. Har man det knapert betyder pengar väldigt mycket lycka. Sen talade vi om en mer oväntad glädje, lyckan med hasarna, personer som det inte går fort för, men som har sina fördelar. Vill man lyssna alternativt titta så finns vi på bokmassan.se/play, I framgång och motgång heter inslaget.
IMG-4162

Jag, Thomas och stil-och kokboksstjärnan Ebba von Sydow.

Säg den bokmässa som inte har Åsa Moberg på besök, numera specialist på psykisk ohälsa. Vi promenerade  i septembersolen rakt in i motsatsen, jätteharmoniska Långholmen, som ligger alldeles nära där jag bor. Bland kolonilotternas grönska försvann alla diagnoser, där var det frisk odling som gällde. Kolonilotter har funnits i över 100 år, från början tänkta för odling av grönsaker, potatis och frukt för att hålla nere svenska folkets livsmedelskostnader. Idag är en kolonilott hårdvaluta, men inte för att klara matutgifter utan för att få uppleva ren och skär blomsterlycka.
IMG-4164

Åsa Moberg såg för första gången Långholmens fina koloniträdgård, granne med det gamla fängelset.

Motsatsen till lycka måste laxering vara. För fem år sedan hade jag polyper i tarmen och opererade bort 30 cm tarm. Nu misstänkte jag nya utväxter, och fick tid för koloskopi. Innan den undersökningen görs (en kamera körs in via rumpan och sen upp i tarmen hela vägen upp till magsäcken) måste bajset ut, bort.
Väl laxerad i undersökningsrummet bad jag om bedövning. Bedöva mig bedöva mig, upprepade  jag nervöst för kroppen mindes hur ont det gjorde förra gången. Doktorn var generös och jag fick en skön dos för att uthärda och kunde sen via en skärm se min skära tarm och dess fickor, men inga polyper.
IMG_9382

Här döljer sig hälften av all laxervätska som måste intas under ett dygn…

IMG-3255

… och här åker den ut.

Dax för lite glamour. MaxJenny heter en svensk klädskapare med unika färgglada kläder. Ja hon är faktiskt döpt till detta namn, inte alls dumt om man är en ball designer. Hennes kläder ställs just nu ut på Drottningholmsteatern i Stockholm fram till den 11 oktober. För kläderna är inte bara något att sätta på kroppen, de är också konstverk.
IMG_9380

MaxJennys skor glittrade lika mycket som resten av henne.

IMG_9379

MaxJenny bor i Köpenhamn men det är i Sverige som businessen flödar. Som här i Moodgallerian.

Om jag köpte något? Ja ett par röd/rosa gubb-byxor som kräver koll på kalorierna. De har inget resår.
0
8

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00
image/svg+xml