ANNONS
image/svg+xml

En underbar, utvidgad familj och barn som får en ny chans

/

Var på dop, mitt fosterbarn Suzzis dotter Gina, tillika min guddotter, har blivit mamma igen. Lilla Mila upptogs i Herrens värld i en vacker kyrka, Dalby, utanför Uppsala. Har sagt det förr och säger det igen, vilka takmålningar, altartavlor, sniderier våra kyrkor bjuder på. Allt gratis, det är bara gå in och titta. 

Sen är det för mig bara helt underbart att få tillhöra denna stora familj. Familjen Blomqvist-Peterson har allt, bonusbarn, regnbågsfamilj, nya fästmän, gamla kärlekar och en upptagen fostermamma – alla ryms vi i den generösa utvidgade familjen.   

IMG-4306

Kära Mila, välkommen till världen, hoppas den blivit bättre när det är dags för dig att klara dig själv.

IMG-4240

Alex och Gina, Mila och prästen i ett stort, ögonblick.

Suzzi var 15 år när hon kom till mig, och 18 när hon valde att bo med Leffe (som hon gifte sig med) istället. Suzzis  italienska mamma hade omkommit i en olycka när Suzzi och hennes syster Helene var 8 respektive 4 år. Den unga styvmodern, som kom in familjen strax efteråt, hade svårt att hantera flickorna. Det blev stora slitningar och sår som ännu inte läkt.

Jag hade glädjen att hysa Suzzi i tre år och banden har vi hållit till dags dato och mer ska det bli. Intressant är att Suzzis jobb blev fosterhemsmammans. Och när jag frågar henne idag om man ska ta barnen från miljöer som är direkt dåliga, säger hon tveklöst ja. Hennes erfarenhet är att ju tidigare desto bättre, och hon har vana efter att i 25 år jobbat i jourfosterhem och på behandlingshem. Hon har sett många barn där föräldrars oinskränkta makt varit så skadlig.

IMG-4089

Suzzie när hon kom till mig, stora sorgsna ögon som jag försökte få glada.

Vem ska ärva dig? Och har du skrivit testamente? Aktuella frågor också för Unicef, för du kan faktiskt också tänka på organisation när du bestämmer hur din kvarlåtenskap ska fördelas. Om detta heta ämne möttes jag, Mark Levengood och Caroline Törnqvist, i en liten film för Unicef. Caroline är proffset från Nordea, familjejurist som vet allt om vad som händer när arvingarna börjar slåss och vitsen med testamente. Idag är det bara drygt 20 procent som skriver testamente. 

Jag var med för att tala om att insamlingspengarna verkligen kommer fram, enligt mina erfarenheter från alla resor Unicef och M-magasin har gjort, och ambassadör Mark var samtalsledare. Så mycket bra jag har fått se mitt i fattigeländet. Det går att ändra liv på en liten peng. Så fint att vara i länder där skolan älskas och något man längtar till. Stor kontrast till Sverige. Tack M-kronan och alla ni läsare som bidrar.

IMG-4271

Mark med sin uppstoppade fågel som han tror det blir en slant för om han säljer och den ska gå till Unicef. Och Carro Törnqvist som också är expert på familjejuridik i M-magasin.

En gång i veckan får jag lite pisk. Pisk av mitt barnbarn i badminton. Både han och jag behöver shapas upp och har hittat något där vi är nästan lika bra, men han vinner mest. Det är bra för självförtroendet. Bra sport när man inte är samma  ålder. Han är 16 och jag är 73 men jag vill också vinna, Trevligt, trevligt och svettig, svettigt. 

IMG-4279

Efter en timma ser man ut så här.

Mitt liv har förändrats: Jag har fått en kvittolåda. Efter det att jag slutade vara anställd öppnade jag en firma och då måste man ha ordning på papprena, särskilt utgifterna. Det gick inte så bra. Men så kom denna ask till mig, den står där i köket och jag påminns varje dag. Tänk att det kan vara så lätt att skapa en vana. Så varsågod, börja härmas. Jag tror investeringen av att ha namnet i guld har lönat sig, det känns lite extra där den står och bara är min.

IMG-4205

Kvittolådan som hjälper mig.

0
3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00
image/svg+xml