ANNONS
image/svg+xml

Slutkvackat för gubben – och tanten på nya äventyr!

/

Rysarvecka för alla oss som ville ha bort USA:s president Trump. Men det gick, och framförallt fick vi Kamala Harris! Nästa steg är att se om Trump lyckas med sina juridiska hot. Honom  har amerikanarna fått för sina synder, skulle jag kunna säga som katolik. 70 miljoner röstade på mannen som gjort världens viktigaste jobb till något komikerna inte längre kan skämta om, han gör det så bra själv bara genom att bara vara. Men egentligen mer sorgligt än roligt. Hoppas nu på att Biden kan ena detta splittrade land.

IMG_3436

Hurra, nu blir det Biden.

IMG_4523

Kan vi hoppas på att det är slutkvackat?

Den svenska tantens skapare konstnären Susanna Arwin kom och hälsade på och pyntade min  kökslampa (det är hon som gjort den) med murgröna och mossa från Skägga. ”Tanten” har något hemligt på gång, berättade hon, som handlar om ett kommande segertåg för tantstatyerna. ”Tanten” hade både spikmatta och egen kudde med sig för översovet, för att inte tala om en avsevärd hälsokostkasse. Retas du, sa hon till mig, medan hon petade i sig sina undermedel, men jag har aldrig mått så bra som nu.

IMG_4509

Susanna Arwin och lampan.

IMG_4511

Två magimedel.

IMG_4516

Tanten med handväskan.

Jag fortsätter med mina söndagsmorgonbad, som jag började med när det var varmt. Nu är det kallare, 9 grader. Men hjälp så mycket energi jag får. I Tanto, på Södermalm, står gruppen Badankorna och väntar på mig. Men de får vänta ett tag till eftersom jag är så mycket på Dalarö. Somliga säger det är hälsosamt med kallbad (inte Lucio). Tänker på det när jag på mina promenader möter grannar som berättar om alla de känner som fått Covid.

IMG_3434

Den lilla tunnan är 90 cm djup, 70 cm bred och 135 cm lång och räcker för en i taget.

Apropå bad så ger Systrar mig en glädjestund varje dag. Det är en skulptur av Jonas Högström och jag blev kär när jag första gången såg flickorna i badet. Vill ha! En känsla som numera kommer mer sällan, kanske för att jag inte längre exponeras för något att köpa, jag som inte är en onlineköpare, och i affärer ska vi ju inte gå. Jag är en som gillar att handla i små affärer. Pengarna som blir över har jag istället lagt på något jag ser varje dag, sådant som gör även en grå måndag vackrare.

IMG_4500

Ljuvligt att titta på varje dag.

Min son fyllde 41 och istället för Romresan vi planerat fick han en flaska Grappa och ett 1000-bitars pussel som föreställde Rom, antiklimax förstås, men fullt förståeligt. Vilken tid föddes jag, mamma, undrade han? Öh, öh, öh… det tog en stund innan jag chansade på 04.40. Fort hem och leta, men var ligger sådant som födelsebevis, och vart tog den lilla boken Mitt första år vägen där allt så ordentligt står? Jag har ännu inte hittat den, men nästa vecka ska allt genomletas. Sådant livsviktigt måste jag ju veta. Äsch, sa Alex Jag finns ju, det räcker väl. Om…

IMG_4491

Charkbricka på Värmdö med Signe, Jennie och Alex.

Hur har vi det med sex efter 60? Är det tabu fortfarande att tala om, att visa på bild? Ja, det avhandlade jag och Malena Ivarsson på Tössebageriet på Östermalm och så klart kommer det att kunna läsas om i M så småningom. Fotograf Elisabeth Ohlson förevigade oss  och får här vara med på en bild och sippa lite kaffe, tagen av en av Tösses stammisar, Per. Vad kom vi fram till? Ja, det kan ni snart läsa i M-magasin. Lika hälsosamt som kallbad, eller ett överskattat nöje?

IMG_4494

Samtal på Tösse.

0
4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00
image/svg+xml