ANNONS
image/svg+xml

Balans, badminton och en Bloody Mary

/
Januari gläntar på framtiden, den utan munskydd och med det nya vaccinet i kroppen. Men jag får ta sats, för varenda gång det känns ljusare så stänger något land sina gränser, hundratals gamlingar ger upp andan, USA har en tokig president och vår svenska tappra vårdpersonal går på fälgarna. Det är helt enkelt för tidigt för glädje. Men då i smittomörkret föreslår väninnan en glitterlördag med skaldjur. Vi är fyra nytestade friska och två antikroppade personer som möter upp och glittrar så mycket vi kan. Runt det stora köksbordet minns vi hur det var förr och suger på läckerheterna. Men egentligen kan vi verkligen inte klaga, vi har ett bra liv i den här envisa pandemin.
IMG_4873

Lördagsglittriga och testade, Susanne, Malou och jag.

IMG_3723

Testbevisen.

Det är något särskilt att få lov att hålla en liten nyfödd och tänka på att denna lilla människa har allt framför sig. Sandro är en efterlängtad kille som kommer ha en E4 av möjligheter framför sig (med honom i famnen vägrar hans farfar tänka klimatkris).
IMG_3727

Tre generationer Benvenuto, Lucio, 73,  Sandro, 3 veckor och Max, 28 år.

Mamma vilar i Högalidskyrkans kolumbarium väldigt nära oss. Lucio har länge retat sig på att vi inte får ha något foto av Elda på gravplatsen då kolumbariet ska hållas stilrent. Men så hittade han en fiffig lösning. Han plastade in ett foto och hängde mammas bild vid den tillåtna lilla vasen. Vi har inte bett Högalidskyrkan om lov, vi får se vad stilpolisen säger.
IMG_4863

Mamma utanför sitt lilla bo.

Siggesta gård är ett underbart ställe, särskilt om man har barnbarn, då kan man kombinera alpackor med hinderbana, lunch eller fikastund och vandringsrunda i en fin terräng. Det gjorde vi en lördag och jag tänkte på att just barnhinderbana är lätt att göra för en ganska billig penning, minst lika attraktiv som ett utegym för vuxna. Dagens barn går inte att locka med att säga nu ska vi ut, fika och plocka kottar. Men en barn-Robinson-bana är jättekul. Även för oss äldre – mycket bra balansträning.
IMG_4846

Signe och Ella visar farmor hur man gör.

Så till något mer barnförbjudet. Min bartenderskola. Det är jag, en drinkbok och min julklappsshaker och tillsammans ska vi slå vännerna med riktigt goda drinkar. Den första blev en Tom Collins, den andra en Bloody Mary. Och mer ska det bli. Men med svensk lagomhet förstås.
IMG_4841

Jag tränar med min shaker.

Nu dansar vi julen ut på Dalarö. lite före tjugondag Knut. I år tycker jag mig ha hört från de flesta att julen varit annorlunda. De flesta har julat i mindre omfattning och hemma (med undantag för MSB:s Dan Eliasson och några andra) och utan fest. Det kändes helt rätt, det är alltid svårt att tjoa och tjimma när så många är drabbade.
IMG_4850

Lucio, som kom till Sverige 1968, förstod snabbt att julens tomtar är viktiga för svenskarna.

Tisdagarna med Morris heter en underbar bok. Jag har tisdagarna med Sixten. Vi spelar badminton och jag får en liten titt in i en 16-årings universum. Vad är stort och smått idag för en kille som är 16? Vilka är drömmarna? Medan vi svettas kommer jag närmare hans värld som egentligen inte skiljer sig mycket från min när jag var 16. Dock med en mycket stor skillnad, vi hade en stark framtidstro, vi kunde inte stava till pandemi, vaccinmotståndare eller klimatkatastrof.
IMG_4279

Jag blir hela tiden lite bättre, vilket är nödvändigt för att han ska tycka det är kul fortsätta.

0
16

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00
image/svg+xml