ANNONS
image/svg+xml

På rumpan i skidspåret – och ett tyngdlöst barnbarn!

/

Jag har betraktat långfärdsskidåkarna med längtan och tänkt jag ska bli en av dem. Men jag måste köpa för att kunna ge mig ut. Det stod inga gamla skidor i något källarförråd. Visserligen var det många år sedan jag åkte, men det är väl som att cykla, tänkte jag. Så jag gick till min favoritsportaffär och inhandlade ett helt paket bestående av specialpjäxor, skidor med den senaste bindningen och varma vantar.

Sen var det premiär med ideliga nedfartsvurpor, de smala skidorna gick inte att styra och jag bara föll bakåt. En vingligare färd än min hade de knappt sett där vid golfbanan i Åda. Solen sken och snön var mjuk, jag skadade ingenting men fick lära mig att låsa upp foten liggande och sätta på pjäxan igen (stående) och sen ramla en gång till. Och en gång till. Och en gång till. Jag grät dock inte. Men ack så besviken jag var. Mina drömmar och min verklighet stämde inte.
Modstulen, lite rädd åkte jag tillbaka till Bomans hotell i Trosa där jag, Lucio och två vänner tagit in för frisksportarhelg. Först en vandring med hotellets lunchryggsäck, sen skidåkning med mindre lyckat resultat.
IMG_3916

Här ligger jag och funderar på om detta är rätt sport för mig att börja om med.

Så här uppåt var jag dagen innan i affären.

IMG_5026

Längtansspåren.

Bomans i Trosa, en favorit som alltid levererar. Kristin Boman heter ägaren som låter sina inredningslustar manifesta sig i alla de olika rummen. Vi bodde i Hermèsrummet, fullt av Hermèssjalar både till låns och som inredning i taket. Helt underbart. Vi njöt av maten och drycken och alla de roliga detaljerna på hotellet där More is more – less is bore, är ledstjärna. alltså inte många ytor du inte kan hitta något att prata om. Serveringspersonal i leopardkjolar och flor på huvudet. Ett hotell som måste upplevas, alla rum är olika, men servicen är lika oavsett om du är en stjärna eller en alldeles vanlig svenne.
IMG_3929

Efter den misslyckade skidturen tröstar jag mig i det schangdobla koppar-badkaret med lite skumpa.

IMG_3925

Själva Hermèsrummet.

Vi ska bli med elbil och vår bostadsrättsförening har ingen större lust att hjälpa till med en elstolpe, det var en hel lista med hinder i vägen för en sådan installation. Men snart kommer alla bostadsrättsföreningar bli tvungna att förstå att elbilen är framtiden och den måste laddas. Vi skaffade en elstolpe på Dalarö istället, där kunde vi själva bestämma. Åkte runt i stan för att kolla hur gör man om man inte kan ladda på natten i sitt eget garage. Ett problem med elbilen är just tankningen, de tar tid och har man ingen stolpe där bilen sover så blir det definitivt krångligt.
IMG_5010

Här kollar jag elbilsladdningen på NK, de har faktiskt två plan med stolpar. Men då måste man först lösa parkeringsbiljett.

När Barnbarnet Sixten fyllde år fick han en heldag med farmor. Han önskade sig en Bodyflight. Då är han i ett luftrum med vindar lika starka som en orkan och iklädd flygdräkt och glasögon ska han flyga bara med den egna kroppen. Här handlar det om luftcirkulation och hur kroppen ska vinklas för att få fart. I några minuter blir han helt tyngdlös och svävar högt, snabbt och fritt. Han var mycket nöjd.
IMG_4951

Sixten i bodyflightmundering.

Sen fortsatte det med lunch och då hade farmor valt köttbullar på Operabaren i Stockholm för att samtidigt ge grabben en lektion i jugendinredning och barhistoria som detta anrika ställe har gott om. Vi avslutade med en bra film på en biograf där vi var ensamma i hela lokalen, ibland finns det också fördelar med Corona. Filmen Babyteeth var en gripande film som vi sedan länge kunde prata om. Ung flicka får cancer och träffar slashas. Vad gör föräldrarna? Vilken bra dag det blev, tyckte barnbarnet och undrade hur ska vi toppa det nästa gång, farmor?
IMG_5009

Sixten på Operabaren med stans vackraste barinredning.

Så till slut: Under Corona har men verkligen lärt sig uppskatta att det är roligt umgås också ute.
IMG_5016

Lucio, Stina och Kjelle på vandring i Trosatrakten.

5

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00
image/svg+xml