ANNONS
image/svg+xml

Jonglerar med frukt och bekämpar ensamheten!

/
Min artros i händerna har blivit bättre men jag greppar fortfarande sämre. Av en sjukgymnast fick jag rådet att bolla. Och då fick bli det som fanns närmast, en apelsin och en citron och de får ju inte falla till mitt hårda stengolv. Så nu bollar jag också. En lärdom jag fått det här coronaåret är att man måste bli duktig på att roa sig själv. En annan är att ringa mycket, facetajma med andra och försöka vara så social som möjligt samtidigt som man ska iaktta detta med social distans. Måtte vi alla bli vaccinerade nån gång! Orkar inte höra mer om förseningar. Ringde min vårdcentral som hoppades på mars.
IMG_5055

Här ser ni fruktjonglören i full aktivitet.

Idag när detta skrivs är det kärlekens dag, Jag säger som med kvinnodagen, ska det inte vara kärleksdag året runt och kvinnodag med för den delen? Men jag vet att det också är bra med bemärkelsedagar, vi behöver ju fira. Pussar, hjärtan och rosor har idag skickats mellan människorna och få vet väl den riktiga anledningen till att vi firar. För ursprunget är att den romerska kejsaren Claudius II i mitten av 200-talet dödade två män de dagen, varav den ena var präst. Båda hette Valentin och sen ville katolska kyrkan hedra dessa döda kristna med en egen dag. Det blev Sankt Valentins dag, 14 februari. Och vi äter gelehjärtan och myser.
IMG_4944

Kärleksdryck, rödbetsjuice råsaftscentrifugerad av Lucio, en kärleksgärning.

Denna kärleksdag är jag i Expressen med mina ben. Jag har sluppit mina myrkryp och nattkramper med hjälp av Maria Åkerbergs magnesiumolja. Det är förstås ingen läkare som kan skriva under på detta, men jag fortsätter med oljan och sover mycket  bättre och tror på oljans magi. Det verkar Expressen också göra.
IMG_5068

Löpsedeln med mina ben.

I veckan har jag haft värsta digital-katastrofen i samband med att min nya elbil kom och jag inte fattat vilket nervöst och nästan hopplöst pyssel det är att få el till bilen om du inte har en laddare i ditt garage (eller en Tesla, som har snabbstolpar överallt). Jag fick inte ha elbox i mitt garage, vår bostadsrättsförening sa nej. Då började jakten på hur man tankar i stan och jag fastnade i ett app-helvete, krångel med stolpar och allt slutade med att en elbox installerades på Dalarö, fyra mil utanför stan, där det är bara jag som bestämmer och ingen förening. Så blev det när jag skulle vara miljömedveten och hade förträngt att jag inte är ett app-proffs, utan får svettningar vid nedladdningar.
IMG_3948

Volvo XC40 recharge är Volvos mest miljövänliga bil, t o m sätena är av återvunnet material. Men infrastrukturen har inte hunnit med.

IMG_5034

Instruktioner för att få el.

År 2020 går till historien som svenskarnas stora ute-år. Det har fortsatt på samma sätt  hittills 2021, oavsett minusgrader. Allt kan vi numera göra ute och vid vart och varannat hus finns grillar, eldkorgar eller annat som både skapar mys, gemenskap och lite värme. Min lilla Stofey som tidigare stått på kontot onödiga inköp har blivit så himla användbar, ibland gör man rätt!
IMG_5058

Camilla och Lasse, två vänner i kylan, men både kaffe och Stofey värmer.

IMG_3956

Så här ser den ut, den lättflyttade och behändiga Stofey.

 Jag har, som ni som följer mig vet, sysslat med att berätta om hur fantastiska mappiesar är, Mogna Attraktiva Pionjär-Personer som vi en gång döpte läsarna av M-magasin till. Vi med starka ben och livsaptit. Nu har fokus växlat och jag har blivit ordförande i Ensamhetskommissionen för äldre. Nu handlar det om dem vars ensamhet blir till sjukdom. Som ni förstår är dessa människor Inte alls några socialt fungerande mappiesar, tvärtom.
Hur många är de?
Kommissionen ska börja med att göra en ensamhetskarta över Sverige. Hur stort är problemet? Jag är förstås inte ensam, utan har några superproffs som professor Ingmar Skoog vid min sida. Jag tror inte att vi bara blir en babbelgrupp utan här ska det också bli action! Vi ska “lyfta frågan” som det heter, men vi ska också föreslå vad man kan göra konkret.
Ensamhetskommissionen_logo

Så här ser vår fina logo ut.

Nu är det slut på denna Valentindag och nästa år, när vi ska fira igen, hoppas jag att vi hjälpt till att bryta ensamheten så kärlek också kan nå till de ensammaste av hjärtan.
5

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00
image/svg+xml