ANNONS
image/svg+xml

Pizza på krogen & bingo i skogen

/

Nu är det mammadiskussioner igen i kulturvärlden med anledning av den norska författaren Vigdis Hjorths omdiskuterade superhyllade roman Är mor död. Läs den och fundera på om du bär din mamma som ett hål i kroppen eller som en sten i skon. Med jämna mellanrum diskuterar vi våra mödrar och oavsett vilken sorts mamma man haft så lämnar hon märken. I min bok Kvinnoarvet dök min mamma upp, helt oplanerat både här och när jag grävde i mitt komihåg. Men aldrig som en sten i skon.

VigdisHjorth_413_highres Foto Sara Angelica Spilling

Vigdis Hjorth skakar om igen. Förra gången var det med boken Arv och Miljö som handlar om skuld och livslögner.

Sara Angelica Spilling

Vi snuddade vid våra mammor när Britt-Marie Mattsson och jag var med i 1,6 miljonerklubbens webbinarium för att diskutera våra böcker. Britt-Marie Mattsson har gjort en stor insats med sin bok Kvinnorna byggde välfärden där hon beskriver vad som hände när vår generation går ut på arbetsmarknaden på 70-talet och förändrar Sverige. Den 20 år yngre Emma Hamberg var också med, med sin nya feelgoodbok Je m´apelle Agneta som beskriver vad som kan hända en 50-årig kvinna som drar från hem och man. Hon vill utmana sitt liv. En riktig humörhöjare tyckte både jag och Alexandra Charles som var den som intervjuade vår livserfarna trio.

IMG_5209

Så här kan ett webbinarium se ut. Jag, Britt-Marie, Emma och Alexandra.

Så skönt att få ägna sig åt att spela Naturbingo och leta sten eller mossa istället för prata mammarelationer. Ett toppenspel för påskens utomhusträffar där barn är med. Kan rekommenderas, gå in på naturbingo.se och sen är det bara att fotokopiera. Har gått den ljuvliga Havtornsslingan på Gålö och försökt lyssna på vårfåglarna. Det går så där. Jag hör, men är det en trast, eller lärka? Då kan jag ta fram fågelappen, tänk så mycket bra det finns i en mobiltelefon!

IMG_5212

Så här ser naturbingon ut, Fina A4-blad i plastficka.

IMG_5218

Jag och Kjelle tar lite hjälp uppför berget

I mitt kvarter finns Cafe Dello Sport, italienskt förstås, och det är inte bara nöjsamt att vara där, pizzan är jättegod. Att sitta på Dello, äta pizza och lyssna på Toni och Massimos italienska gnabb är nästan som att vara på plats i Italien där den tredje covidvågen just nu stänger ner landet. När, när blir v ii Europa och hela världen fria från denna ettriga, hotande, farliga smitta? Något vaccin har ännu inte nått min årgång här på Södermalm i Stockholm.

IMG_5217

Martin och pizzakartonger som väntar på att fyllas med heta, goda, ostiga pizzor.

Zoom och liknande digitala möten ger mig en grått ansikte, påsigt och utan energi. Gräver i badrumsskåpet och hittar en burk med ansiktsmask-creme och smörjer in mig i hopp om att mitt, som det heter, “lockdown-face” ska få lite glow. Läser i Svenska Dagbladet att plastikkirurgerna fått fler kunder och om skönhetskliniker med kö till ansiktsbehandlingarna. Det är alltså inte bara jag som tvingas att möta mitt eget ansikte under långa mötestimmar och gjort samma iakttagelser. Men jag har i alla fall inte bokat någon tid för fillers eller annat uppsnyggande. Härdar ut för snart kommer solen!

IMG_5214

Jag och min ansiktsmask. Sen blir det glow!!!

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00
image/svg+xml