ANNONS
image/svg+xml

Ansiktskräm, Lena Hallengren och en väska av glas

/

Var med i tv-programmet Sanningen om hudvård och fick då reda på att hudcremen från Lidl för ca 30 kr var lika lite bra för rynkor som den från Lancome, som var 23 gånger dyrare.  I åtta veckor hade jag för SVT1:s räkning smort ena ansiktshalvan med en för mig okänd ansiktscreme och den andra med en annan lika okänd. Allt jag visste var att en var billig och en dyr. Nu avslöjades i tv-programmet just det som jag som tidningsredaktör undrat över i över 30 år, är dyr ansiktscreme bättre än billig? I alla fall inte när det gäller rynkor. Ändå tror jag att jag kommer att fortsätta smörja ansiktet med något som är dyrare än Nivea. Det handlar om känsla och inte förnuft.

Skärmavbild 2021-04-19 kl. 10.27.13 fm

Mitt osminkade ansikte.

Nu är det varken kropp eller ansikte som ska sminkas, utan huset på Dalarö. Camilla (flow production) och Lasse har kommit hit för att hjälpa till med att göra om ett oanvänt loft till ett mysigt sängutrymme, och piffa upp en oanvänd takterass. Undan för undan så förvandlas terassen och loftet framför mina ögon och jag konstaterar hur underbart och bekvämt det är när någon annan väljer.

För det som händer är att jag ser hur något växer fram som jag inte alls hade kunnat visualisera. Men någon annan har trott att det här kommer jag att gilla. Och det gjorde jag med nästan allt…

IMG_5347

Delar av terassen som fått mingelmöjlighet. Här ska vi sitta och titta på kvällssolen och umgås.

Har haft en liten så kallad Coronatröst på besök, en valp. Hon heter Aska och hennes skimrande färg är vackert askgrå. Hon är en trettonveckors Waymaran. Enligt kennelklubben har valpinköpen exploderat. Under pandemin har svenska folket skaffat 11 procent fler hundvalpar än tidigare år. Efterfrågan är större just nu än tillgången vilket gör att valpsmugglarna har gefundens fressen – fina inkomstbringande dagar. Lilla Aska är från en fin kennel, busig, gillar att bitas och det kommer att ta några påfrestande veckor innan husse och matte får pli på henne. Mannen från kennelklubben berättar att när valpen blir för besvärlig vill en del av de nyblivna ovana hundägarna bli av med hunden och då säljs den vidare, t ex på Blocket. På så sätt får de tillbaka pengarna och slipper besväret. Men i vems famn hamnar valpen? Det är inte alls fallet med lilla söta Aska, husse och matte är vana hundägare och vet vad ett valpliv innebär, och vet att det valpgullegull som visas på Instagram inte är hela sanningen.

IMG_5338

Aska är bedårande, har massor av energi och vassa små tänder som kliar i munnen.

Konstnären Susanna Arwin, hon med svenska tanten, har tagit sitt konstverk, handväskan, ett steg till. Först var den i bly, tung och verkligen ett vapen, nu har hon gjort den i glas och vad finns inuti om inte ett läppstift och ett kontokort – behövs något mer? Jo mobilen, men den är i fickan. Nyligen var det vernissage i Kalmar, Lena Hallengren, socialministern, invigde utställningen. Varför det, frågade jag Susanna som har två av Susannas svenska tanter som vaktar mitt hus, och svaret var därför att maken äger galleriet.

IMG_4783

Min egen glashandväska som gjorts i Orranäs Småland, av glasmästaren Amy Krüger.

IMG_5041

Susanna Arwin, minister Lena Hallengren och Susannas tantarmé, en arme av 21.

_DSC3528

Den 22 april är det premiär för podden Roligare än ni tror med Suss och Amelia. Lyssna! Annars åker vi ut. Skonigslöst är det så att lite lyssnare – ingen podd.

IMG_5344

Pausade Coronaepidemin. Är överinformerad och smittan fortsätter, men jag kommer inte stupa på mållinjen. Är vaccinerad och skyddad till 65 % och nästa kommer om sex veckor.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00
image/svg+xml