ANNONS
image/svg+xml

Drama – vi hamnar mitt i en demonstration!

/

Plötsligt hamnar vi där det händer. Vi har sagt kusinmöte i Vasaparken i Stockholm och slås av att hela parken är full av poliser. Jag och Lucio är barnvakter till de minsta barnbarnen, och har initierat ett möte mellan India och Enzo och deras kusiner Ella och Signe i Vasaparken och sen fika på Mellqvist, som omväxling mot Dalarö. Uppenbarligen var Vasaparken platsen för några hundra till, som inte brydde sig om att maxantalet för träff var 8 personer. Det vällde in personer med plakat som protesterade mot begränsningen av frihet för medborgarna i samband med covid-19 och annat som radon i skolor. Barnbarnen  hade börjat bollat, klättra och leka i parken när allt avbröts av tal i megafoner av frihetskämpar och av av polisen som skulle skingra de som demonstrerande och barnen fattade ingenting.

– Varför har poliserna gasmask. Varför vill de som går arm i arm med polisen inte gå med?

Verkligheten spelades upp framför oss. En ovanlig verklighet men samtidigt särskilt intressant för 11-åringen Ella som vill bli polis.

Ett antal brottades ner och trycktes in i polisbilarna och jag skulle försöka förklara varför. Ella vill fortfarande bli polis, kanske till och med lite mer.

IMG_5420

Kusiner, en boll innan 1 majbråket var igång.

IMG_4362

En av demonstranterna hade foliehatt och är en youtuber, flowerpower-musiker men det brydde sig inte polisen om. Är det demonstrationsförbud spelar blommor mindre roll.

IMG_4376

Poliser som jobbar.

IMG_5419

1 maj demonstrerar de här för att 5G är farligt.

Absolut raka motsatsen var det kvällen innan. Den goa göbben Glenn Strömberg, en gång proffs i fotbollslaget Atalanta i Bergamo i Italien, berättade bollminnen, och som han kunde berätta. I detalj redogjorde han för IFK Göteborgs första darriga tid som internationella fotbollsspelare. Det visade sig att Glenn Strömberg inte bara är sportkommentator  utan också en nästan lika bra underhållare.

Vi möttes på kulturföreningen Nordens Ljus pråm, Harö Krog, förtöjd vid Kungsholms strand, där Glenn var engagerad som underhållare. Att jag och Lucio var där beror förstås på att karln är nästan lika mycket italienare som göteborgare. Kul var det!

IMG_5414

Lucio i vacker senapsgul tröja och Glenn i sin egendesignade sporttröja och nyklippt,  det långa håret hade rykt. Men inte prillan.

Vi jobbar med vår podd, Suss Hobohm och jag, Det handlar om kroppen, och lite sex, mellanchefer som får stryk och så förstås vår bästa rubrik: Förtal av yngre (obs skämtsamt), men ganska roligt att få ge lite igen, så mycket som äldre blir förtalade av yngre. Lyssna på Roligare än du tror – där poddar finns. Om du inte vet – fråga någon yngre.

IMG_5399

Vem är vem?

Äldsta barnbarnet är 17 och en gång i veckan ska han laga mat och vad kunde bli bättre än att ge honom underbara Johanna Westmans nya kokbok, Jag fixar middan, 52 recept (en i veckan under ett år). Hon har i många år jobbat med att få barn och unga upptäcka nöjet med att laga gooood mat, inte bara värma i mikron eller beställa hämtpizza. Boken kan jag rekommendera, vettig, enkel och smarrigt gott. Johanna, hon kan.

IMG_5405

Sixten får nya uppslag till tisdagsmiddagarna.

Tre dagar med en 6- och en 8-åring kräver planering för att det inte ska sluta med syskon som gråter (föräldrarna har bestämt att skärmtiden inte får vara för lång, det är annars det som alltid tystar bäst). Å andra sidan så får vi en raket i rumpan, den ena vaknar 5.40 och den andra somnar sent. Att tro att det går bra att köra ut dem för att leka med kottar kan man glömma, så sönderstimulerade som barnen av idag är. Det ska hända något jämt. Föräldrarna skickade med kassar av hjälmar, skydd, skateboards, pyssel och ipad. På söndagkvällen skålade vi uttröttade men kände att vi var HJÄLTAR som sonen Filip skrev. Det är roligt att vara behövda också. Ännu roligare är att få hålla deras ljuvliga barnkroppar och läsa gonattsaga.

IMG_5429

Mellis på Dalarö bageri med smoothies och halväten prinsesstårta.

För övrigt lider jag med Indien och undrar om pandemin i världen aldrig tar slut.

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00
image/svg+xml