ANNONS
image/svg+xml

Fröken Rök och fröken Krök på besök

/

Bandade Sommar i P1 och drog en lättnadens suck. Prestationsspöket har förföljt mig in i sängkammaren och jag har skrivit om och om. Detta är mitt fjärde sommar och i de förra avhandlade jag delar av mitt liv. Fanns det mer? Såklart. Och så fanns mina nya kunskaper om att vara en äldre ensam person, även om jag själv inte tillhör dem. Är en social varelse vilket inte minst pandemin har visat. Det talar jag om, liksom min Tourette.

IMG_5550

I full mundering inför lanseringen av sommarpratarna.

Den maffiga kransen fick jag av Sveriges Radio. Det var nog den tjockaste och vackraste av kransar om än lite tung på skallen. Doftade dessutom underbart. 8/7 kl 13.05 Sommar i P1. Då är det dags att bli bedömd. Inte helt komfortabelt. Mer bekväm med att göra tidning. Men jag har fått radiopoddvana med Roligare än du tror med mig och Suss, tre avsnitt kvar innan sommarlov.

IMG_5773

Ett kommande avsnitt handlar om fötter, skor och plattfotade svenskar.

Så blev det Gotland som vanligt för att bada med barnbarn och kolla sonen och Linas nyheter, bastu och uterum och inte minst en väl begagnad träbåt. Hann också med att besöka Hornstullsgrannen på Fårö på fika. Det är lätt att fika på Gotland, där häckar nollåttorna och gärna de från Södermalm. Och jag är duktig på att bjuda in mig.
Men så här före midsommar när det är som vackrast med vallmoängar och blåeld är det så stängt. Va, tänker jag, de som har så kort säsong, varför öppnar de inte upp innan midsommar istället för efter? Får man dessutom en värmebölja så skulle strandkiosk sitta fint. Men då hör jag att det är svårt få folk. Men jag måste ha hört fel, säsongare på Gotland trodde jag var eftertraktat bland unga. Har inte riktigt satt in mig i arbetsvillkoren. Fullt upp med regeringskrisen. Så oväntat. Det blir ingen semester för Löfven.
Undrar vad han säger när ingen hör om vänsterns Nooshi Dadgostar.

IMG_5831

Filip, numera också skeppare.

IMG_5823

Barnen badade med sälar nästan. Men vi såg dem nära.

Ett av mina Gotlandsmåsten är att beta av de nästan 100 kyrkorna här på ön. Jag är helt fascinerad över att de kalkvita konstverken är så välbevarade. Vid sidan om domkyrkan i Visby är kyrkorna relativt små och bitvis mycket enkla. Men alla har en historia som väggar, dopfuntar och altartavlor berättar om.

IMG_5842

Hellvi kyrka med Sveriges äldsta bevarade katekestavla. Trosbekännelsen och bönerna är på danska. Det var då de härskade över delar av Sverige.

Lucios dotter är en trend. Så och sätta plantor i jorden. Det sprider sig på arbetsplatsen och man byter chiliplantor mot vattenmelon. Driver upp och kollar på resultaten och känner en väldig tillfredsställelse. Kan förstå det även om jag för alltid kommer vara kvar på potatisstadiet. Sen är ju delar av Gotland som ett enda stort drivhus.

IMG_5846

Sandra bland sina nya intressen.

Fröken Rök, Maggan (tobaksexpert) och fröken Krök, Gunsan (alkohol och narkotikaexpert). Mina två äldsta vänner som alltid är på barrikaderna när det gäller sina områden, kom och hälsade på. Vi ser till att vårt sociala liv rullar på. Håll i vännerna.

IMG_5795

På Dalaröbesök. Maggan och Gunsan, 70-plussare med ständigt engagemang.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00
image/svg+xml