ANNONS
image/svg+xml

Äntligen M-resa igen – och nu tar bloggen semester

/

Hej alla som läser min blogg! Nu är det sommar också i den här bloggen och just nu funderar jag på om det kommer att bli en mygginvasion eller ej uppe i Arjeplog. Varmt blir det i alla fall det ser jag på väderleksrapporten, Hurra hurra, i morgon är det dags för första M-resan på länge! Den går till Norrbotten och Arjeplog. Det är där Maria Söderberg bor. Det är hennes  trakter, praktiskt taget vid polcirkeln och hon hittar runt varje krök. Dit ska vi för att se midnattssol, vandra på fjälltoppar, klappa ren (knappast, men på håll) och bada i Sveriges djupaste sjö Hornavan, i vars närhet vi också ska bo. Jag längtar. Det ska bli extra kul att få träffa M-läsare (länge sedan) och umgås.

Ett Stina Dabrowskihopp på fjället dit vi ska, mitt något mödosammare än tv-stjärnans. Detta hopp var för två år sen. Undrar just hur det går i år?

Vi längtade tillbaka till Arjeplog och nu är vi snart där, Yoga-Lotta är med och så förstås Maria vår guide.

Midsommar, denna helg av förväntningar och smärta, i alla fall när jag var ung, är idag en familjesammankomst som präglas av kubb, sill och tidigt sänggånde.

Var är är snapsvisorna undrade jag som inte tryckt upp häfte, dagens generation kan inga om de inte får googla, och kanske är det lika bra för då blir snapsarna färre. Midsommar är vår främsta suparhögtid och jag minns kräkande killar, regniga tält och slafsiga klänningar på nån ö med för mycket av allt. Idag med barnbarn, nyktra föräldrar och snälla lekar och rundpingis lyser dramerna med sin frånvaro. Inte för att jag längtar tillbaka men visst kan jag sakna vandringen i midsommarnatten, sökandet efter de sju blomstren och och doppen i havet när solen gick ner. Underbart oansvarigt.

Familjesammankomst med god mat och mindre sprit

IMG_5896

Mina sju midsommarblommor har jag odlat på terassen. Fungerar rosor och pelargon? Jag har ju ändå mitt på det torra!

image0 (kopia)

Kalasets minsta, Sandro 6 månader, och mamma Katti.

Jag är färdigvaccinerad när det gäller covid som så många andra 50-plussare, men så finns det en liten rackare som jag inte är klar med, fästingen. Och när jag skulle handla sillen inför midsommar så stod fästingbussen där som om vaccinatörerna kunde läsa tankar. Så fiffigt med en ambulerande drop in-fästingbuss som står på torget ute i förorterna och dit man kan komma utan förvarning. Så bra. Gillar sådan service.

image1

Tack för den snabba servicen, Fästingsbussen.

Har börjat lyssna på sommarpratarna och i söndags förstod jag på Niklas Strömstedts program – som jag tyckte mycket om – att ett skällsord för killar är sittkissare. Det är mer maskulint att stå upp och droppa kiss på ringen. Jag är så glad att jag tjatat på mina killar att inte skämmas för att de sitter ner på muggen. Bättre både när man städar och för prostatan. Gubbkiss på sittringen är inte roligt. Har propagerat för detta i många år, började i tidningen ameliaoch har sen dess fortsatt. Men det finns de som absolut inte övertygas.

image1 (kopia)

Mannen i mitt liv sitter gärna i en brassestol, men aldrig när han ska kissa.

Med dessa högtflygande ord ska jag tacka för mig och ha bloggsemester, och poddsemester också för den delen. Men min sista sida i M-tidningen tar aldrig semester. Där hittar ni mig i, än så länge i varje nummer. Ciao och ha en underbar sommar. Love you all.

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00
image/svg+xml