Älska Malala!

20131026-135009.jpg

20131026-124529.jpg

Såg den underbara modiga pakistanska skolflickan Malala på Skavlan i fredagskväll. Vilken tjej. Hon var påtänkt för Nobels fredspris. Synd att hon inte fick det.
I Etiopien har jag träffat alla dessa flickor som längtar till sin skola och som upplever vilken befrielse det är för dem och kanske en chans till att ta sig fram kanske skaffa ett bättre liv än mamma. Och slippa bära vatten som är flickgörat nummer ett . Tungt jobb, jag provade vad små flickor bär på sina ryggar.
Och här hemma har vi våld, skadegörelse och disciplinproblem. Och som en följd dåliga skolresultat. Är nån förvånad? Valets hetaste fråga för mig är inte äldrevården, det är skolan.
Det är där pengar ska satsas. På fler lärare, på fler vuxna på skolgården, på lugna platser. I stället för den gamla rökrutan instifta fredsrutor där trakasserier är förbjudna.
Så mkt kunskap som finns hos dem som jobbar i skolorna. Kära politiker lyssna!

20131026-124704.jpg

Skolflickor från landsbygden i Etiopien som bodde på internat och jag lovar att de tyckte skolan var det bästa i deras liv. Skolan understöddes av Unicef.
På mina resor i Sverige hade jag förmånen komma till Örnsköldsvik och träffade Lotta Näslund f d hockeyänka med många utlandsår men nu återförd till Övik med make Marcus och 3 barn. Hon tog mig till Fjällrävens outlet. Vilka fynd! Hon ligger också bakom Modos hockelags rosa tröjor som kan köpas till ett fett pris och vars pengar går till Rosa Bandet. Match i rosa och då håller vi förstås på Modo!

20131026-125643.jpg

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..