Benvenuto a Tabiano

Nu var vi tillbaka med 33 nya M-läsare på Anna Maria Corazza Bildts slott i Parma, mitt i skink- och ostmecka. Här står chef Maurizio.

IMG_3036

Pastabak. Dans. Sång och supergott resultat och Urban, resans enda man som fick kyss av Tabianos VD  Petra. Vi sjöng ABBA och Volare och pastabaket gick som en dans.

IMG_3089

IMG_3069
IMG_3080
IMG_3082
IMG_3086

Även de fyra  glutenintoleranta fick vara med, med Maurizios egna mjölblandning. Så vänligt!

IMG_3067

FullSizeRender

Inte en stadstur utan ett mästerverk. Italien har 70 procent av världens konstskatter, så självklart hade basilikan i Parma något märkvärdigt för oss att titta på: Marias himmelsfärd när hon ska återförenas med sin sin där uppe vars ben svävade och påminde om en groda, målat av Coraggio. Jungfru Maria som avbildas i sin himmelsfärd – inte vanligt.

Ingen resa utan shopping. Linda, Rose-Marie och Susanne hade försett sig.
Självklart fick vi se ett riktigt häftig mathantverk, parmesantillverkning i det enda distrikt som får kalla osten för parmigiano reggiano.

IMG_3057

Kere Issa från Burkina Fasso (jobbat 4 år i osttillverkningen )var ostmästaren som visade hur det går till att göra den perfekta osten.

IMG_3102

Wow. Ost för över hundra miljoner. Barbro, Ingrid och Ingela köpte sen en rejäl bit att mumsa och minnas hemma. Och sån respekt vi fick för priset. Så många timmar. Så många vändningar av osten. Så många lagringsmånader. Minst 24 helst 36.

IMG_3099

IMG_3051

 

Så regnade det men med en guide som Melanie så blir allt underbart.

 

 

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..