För stora bröst

Då och då drabbas jag av oväntade glädjechocker. Tacksam tar jag emot stunderna av oförfalskad joy. Sen får akademierna bråka, våren hålla sig borta och klimatet hota. Jag ägnar mig åt momentan glädje.

1. Kände inte till Christiana Morganti, en italiensk toppdansare. Nu har hon gett mig, 70, min charm och älskvärdhet, en dansares berättelse om muskelvärk och för stora bröst. På Dansens hus i Sthlm. Tyvärr bara 2 föreställningar (6–7 april). Underbara scener där det som händer under klänningen är synnerligen effektfullt.

2. Varför inte en självlysande gunga? Alexander Lerviks utställning på Kulturhuset var också oväntat sympatisk. En formgivare utan gränser som vänt panikångesten till kreativitet. Vill ha alla hans möbler. Särskilt den självlysande gungan.

3. Min matta från Nepal. Nu har jag tagit in våren i hemmet. Susanna Arwin (den svenska tanten) har designat, beställt och sett till att mattan, handknuten, knyts av vuxna och inte barn i landet Nepal där mattindustrin är stor och bara ett antal fabriker är certifierade. Susannas plan är att överskottet ska gå till vävarnas barn så de får gå i skola och inte sitta på knä och knyta redan vid 6 års ålder. Här ser ni min fina matta.

5. Mammor. Nu kommer boken Kära Mamma där jag har en story med. Och så ska jag vara med och dela ut ett Mammapris. Det är Expressen och Läkarmissionen som vill belöna någon svensk mamma. Pengarna som samlas in vid en tv-gala ska gå till världens mammor. Sänder en tanke till dem och till min egen modiga mamma.

Saknad mamma. En bild tagen hemma hos Barbro i Järvsö för två år sen när jag var där för intervju. En älskad mamma. Annars kan mammajobbet både kännas svårt och otacksamt men inte i Italien där mamman alltid hyllas. Inte bara på Mors dag. Barbro var väldigt italiensk, mycket känslor mycket matriarkat.

6. Snittblommor. Har blivit blomsterknarkare. Och ser man inga ute får man ta hem körsbärsblomningen.

9. Ingen lista utan katten Caruso.

10. Böcker. Här står f d kollegan från Aftonbladet Olle Svenning med sin bok om Erlander och bredvid står Tages barnbarn Annika Erlander. Enligt en recensent har boken snigeldynamik. Ska bli kul att få ta del av.

Och ingen lista utan minus.

Vi börjar med det lilla, hälsporren. Börjar dock bli bättre.

Är på Drottninggatan på dagen ett år efter Akilovs massaker. Hatar vad fanatism, extremism, rasism gör mot människorna.

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..