Heja Sverige

Den 2 juni var det den italienska nationaldagen. Idag är det den svenska. Jag brukar fira båda i alla fall lite grann. Vad är du, svensk eller italiensk? Svar:båda. När jag känner mig främmande för något väldigt svenskt så förklarar jag det med det italienska blodet och tvärtom med det svenska förnuftet.
Idag är det också 5 år sen jag träffade Lucio och den italienska cirkeln slöts. Vi firar med svensk nationaldagsfirande och avslutar på La Vecchia Signora en krog på Södermalm. Det bästa av mina världar.

20140606-085829.jpg

Min upptäckare, min generösa läromästare Gunny Widell begravdes i veckan. Hon plockade mig från Husmodern 1980 och i tre år var jag handen och hon anden på VeckoRevyn. Sen gick jag vidare till Aftonnladet med Gunnys kunskaper i skallen och hennes stöd i ryggen. Begravningen var sorglig som de ska vara. Och runt omkring stod människor jag inte sett på åratal.

20140606-090300.jpg

Gunnys begåvade barnbarn Amanda, Hanna och Amelia Widell.
Det var en glädjens dag också den här veckan när Lucios bedårande dotter Rebecca tog studenten. Mamma Lollo bjöd på en strålande buffe. Rebecca fick förstås den eviga frågan: och vad ska du göra nu?
Framför henne ligger en Autostrada av möjligheter. Lycka till lilla gumman (176 cm)!!

20140606-090906.jpg

Utanför Tibbleskolan i Täby.

20140606-090946.jpg

Mötte Sveriges absolut bästa införsäljare av böcker, Dorotea Bromberg, som över en frukost berättade om sina fantastiska författare och deras alster som kommer i höst. Hon verkligen smittar med sitt engagemang! Behövde det eftersom jag mitt i den underbara försommaren drabbats av en hindrande inflammation och istället för resa blev det soffan.
Men idag i min ålder är man ju glad för en inflammation det finns så mycket värre.
Nu ska jag inte sluta i moll. Livet här i Sverige ( det är ju nationaldag)är BRA. För de allra flesta. Vi står för många bra värderingar här i vårt land. Idag ska vi fokusera på BRA Sverige och inte dra fram elände. Det har vi ändå fullt av alla de andra dagarna. Så skäms inte -vifta med flaggan

20140606-092251.jpg

Dorotea Bromberg på Reisen som serverar Stockholms godaste hotellfrukost.
Nationaldag också på mammas äldreboende. Vad vore jag och Elda utan Jenny Bibi Aster och Leila. Snart ska de träna på Du gamla du fria!

20140606-133603.jpg

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..