I syrenernas tid

Veckans lista är fylld av sol, syrener, sorg och dans.

1. Tack säger döttrarna till oss som är på Barbro Margareta Svenssons minnesgudstjänst i Storkyrkan. Lill-Babs var nog Sveriges mest populära artist och i kyrkan förstod man lite av vidden av den monumentala kärleken till henne. Hon fick så mycket därför att hon gav så mycket tillbaka. Under hela den vackra akten hade en liten fågel irrat sig in och kvittrade och alla vi 1000 personer i kyrkan tänkte samma sak. Det är Barbro.

2. Lill-Babs var en älskad mamma också och samma dag på kvällen firades Mors Dag i kanal 5, Läkarmissionen och Expressen hade gått ihop i en gala. Carolina Gynning och hennes mamma Agneta hade gjort priset som 3 svenska mammor fick. För sina fantastiska insatser. Mest applåder fick fostermamman som fostrat 51 barn!

På plats fanns också Camilla “veckans Brott” Kvartoft och hennes mamma Inger som prisade M-magasin. Tack Inger.

Mamma Carola var på plats och sjöng till Lill-Babs ära. Hennes dotter Zoe från Sydafrika var också med på den här mammagalan som också skulle samla in pengar till fattiga mödrar världen runt.

3. Syrenerna på landet doftar och växer och Caruso fyllde ett år och gick in i bastun för att få vara ifred när småbarnen kom stormande.

Jag vet att det är magnolia och inte en syren. Men den här bilden var vackrare. De växer hos en granne som har kaskader av magnolior i sin trädgård. Och ger skäl till lite härlig avundsjuka.

4. Drömmer om dans. Sambon älskar Let’s Dance och jag gick biljetter till semifinalen. Samtidigt fyllde Ann Wilson 50 år. Hurrarop i studion och tårta och hon lovade att nästa år skulle hon vara med igen på M:s hälsoresa.

Har själv däremot ingen som helst önskan att vara med i Let’s dance. Koordinationsförmågan är usel.

5. Sommarnatten överfaller mig med allt ljus och skoj. Therese och jag gick på salong i ett skrädderi och sen slog vi runt på Slussen. Mikael Sekund heter mannen bakom Freuds salong på Bauers skrädderi. Det handlade om 68 och politikers kläder.

Mikael, Barbro Hedvall och jag. Ovan Martin Ekolin vid en gammal raritet Husqvarna. Och vid bordet står skräddaren Pierre Johanson och lärlingen Nora Siltberg. Bauers skrädderi som funnits sen 1863 och som alltid ägts av folk som kobbar där.

6. Lilla hjärtat. Här står jag med ett helt gäng toppnoterade läkare i Uppsala. De är engagerade i världsrekordsundersökningen Scapis. Den största som gjorts för att kolla en populations hälsa. Och forskarna är rörande överens om vad som gör att vårt hjärta håller sig friskt.

Extra roligt att rulltrapporna i Uppsala konserthus var röda denna hjärtedag.

Till slut. Vill jag visa hur uppfinningsrik person fixar kalla flaskor till sommarpratet.

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..