Kärlek och lotterivinst

I går blev jag hyllad. Bordet fylldes av blommor och presenter. Nej det var inte 70-årsdan, utan att jag lämnar Bonniers. Rummet fylldes av kärlek och fantastiska hyllningar över mina insatser på jobbet. Hjälp tänkte jag lyckligt. Handlar det om mig? 

Det är med viss sorg men mest glädje jag tackar för mig som anställd i en familj som hyllar det fria ordet. Det får allt större betydelse vår nya värld. Kamratskapet, framgångarna, upplageoron under de nästan 40 år jag varit med, från Husmodern till M, passerade revy denna eftermiddag. Turligt nog är det inte alls över helt. Jag medverkar fortfarande i M.


Med till exempel artikel om vårt besök i Nepal. I nr 4 får ni läsa om den här fantastiska kvinnan som har startat ett Safe House för slagna kvinnor. Ett litet oskyddat hus mitt i staden Jumbla där hon vakar som en tiger över de hon skyddar. Unicef och M stöttar hennes verksamhet. Stora drömmen är att få el.

Det här är Hanna. Hon är journalist på Ögonblick, en tidning för de som har diagnos Aspergers och/eller autism. Hanna vet hur det är att vara annorlunda, mobbad i skolan och inte riktigt veta hur man gör med de sociala koderna. Men nu är livet på topp. Fin kille hon är förlovad med och två katter i Skärholmen. Vi träffades på Fotografiska museet för att jag var hennes ”vinst” i ett lotteri för att samla in pengar till statyn Bosse i Hudiksvall. Genom henne fick jag entré i en annorlunda värld. Tack Hanna.

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..