Kvinnor, kalla, varma och lite mens.

Min lista är den här veckan präglad av att internationella kvinnodagen firades lite mer än vanligt som jag såg det.

1. Kalla kvinnliga statyer värmdes upp av blomster. I Sverige finns bara ca 20 stycken (200 manliga). Initiativ av Interflora. De ska också se till att vi får en till. Tack.

2. Mitt engagemang den dagen var att via Linkedin prata om värdet att ha en kvinnlig chef och vara med i den underbara hashtaggen #honlyftemig.

Och prata i Borås för 200 kvinnor om ledarskap, framgång och lite svidande misstag. Alla på plats fick tidningen amelias powerwomennummer som goodybag. Mycket bättre än godis!

Här står boråsarna Margareta Josefsson, frånBrilusa, Anette Lundin, HSB, Lena Jacobson, Kabona. Tidningen som föddes 1995 är fortfarande still going kvinnostrong.

3. Bästa filmen den här veckan är Filip och Fredriks Tårtgeneralen. Gå och se! M-magasin har gett 5 M, läs recensionen här. Ömsint och roligt om hur en loser och en ung tjej tillsammans åstadkommer ett mirakel – och ett världsrekord.

4. Rebecca fyller 23. Sambons yngsta gör oss vitalare. Vi firar och får samtidigt uppdateringar om vad som händer i de ungas värld. Och jag och hennes mamma kan ge henne lite kvinnlig klokskap.

5. Att fler kvinnor får det bättre i världen. Men usch så illa det är ställt på sina håll i världen. Få se vad Åsa Regnér kan göra nu när hon får en toppost i FN med ansvar för just kvinnors rättigheter.

6. Apoteket Hjärtat som tar bort 25 procent moms på allt mensskydd. Heja, heja!

Så till minus. Kvinnor dricker allt mer. Särskilt 55 plus. Se upp och sluta ha lådvin framme.

Javisst ser det gott ut. Men farligt. När alla andra dricker mindre, så har vi (65-84 år) ökat vårt alkoholintag. Källa CAN.

Mera minus. Kvinnor drabbas värre av KOL. Dödstalen ökar dramatiskt för kvinnor och sjunker för män, rapporterar Socialstyrelsen.

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..