Mina bästa justnutips

Var på Valdemarsudde på Djurgården och såg en textilkonstnär Annika Ekdahl som var helt magnifico. Vilket arbete, vilka gobelänger! Måste ses. Utställningen hänger till februari 2018. Varje gobeläng hon knyter tar cirka ett och ett halvt år! Jag och väninnan Marianne blev helt försjunkna i hennes världar och imponerades av skönheten och skickligheten.

Måste ses nära!

Tips 2. En drabbande bok Det var vi som två iranska flyktingars dotter har skrivit Det är hon som deras framtid. Hon som ska vara värd allt det föräldrarna förlorade när de tvingades lämna sitt land. Det är en rå bok Golnaz Hashemzade Bonde har skrivit (bild). Och så förtvivlad. Och berörande.

Tips 3. Dödens kyss heter ett sångspel om Evert Taube. Nicholas Olsson har skrivit manus om Evert med scenskräck om Astrid som sköter barnen när han åker runt som poet i världen. Kort intensivt och mycket Evert. Sång också förstås. Härlig föreställning! Går på Stadsteatern Kilen till den 28/10. Sen får man gå till deras hemsida, teater Bobis, för att få veta mer om när de spelar.

Ovan jag och Nicholas. Här Nicholas och medspelaren Andreas Liljeholm som tillsammans med Carin Blom utgör ensemblen.

Tips 4. En film: 50 Vårar. Livsbejakande och realistisk om kris, klimakteriet och nytt tag. Fransk vardagsrealism rolig och sann, kanske inte slutet. Feelgood!

Tips 5. Tv. Skavlan. SVT 1:s bästa, mest avslappnande intervjuare. Alla blir bra hos honom. I love him och hyser stor kollegial beundran. På fredagar eller på SVT Play.

Underbara Patti Smith, 71, erfaren kvinna med egen stil och som på några få minuter hos Skavlan fick mig att vilja lyssna på all hennes musik.

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..