Ond och god

Karin Broos själv, tror jag som gör sin morgon- restaurering

Har precis lyssnat klart till Stefan Einhorns nya bok Änglarnas val. Han är känd för att ha gett snällheten ett ansikte. Den här boken handlar om både godhet och ondska och till slut förlåtelse. Det är sju berättelser som alla hakar i varandras livsöden på ett oväntat sätt.

Vem blir en bödel, Tänker jag. Vad vet man om hur man skulle bete sig i trängt läge.För att rädda mg och min familjs skinn vad är jag beredd att göra? Intressanta och obehagliga frågor. Det är väldigt lätt att fördöma med facit i hand vad människor gör i farliga situationer. Hur ond/god är jag egentligen?

Läs själv eller lyssna,Viktig frågor.

För övrigt sprang jag iväg med fettvadd i öronen häromdagen – orkade inte vara sjuk när solen sken – och såg Karin Broos fantastiska tavlor (bilden) på Sven-Harrys så omtalade museum i Guldhuset i Vasaparken. Däremot kunde jag inte fatta varför det heter museum för mig var det ett galleri. Den j-a förkylningen håller i sig. Jag hostar på mina arbeskamrater som inte törs säga till chefen: gå hem! Du är inte ett dugg tapper bara idiot.

Läser Karin Thunbergs nya bok  där hon minns sin ungdom och som väcker mina tankar om mitt liv på 60- och 70-talet. Mindes plötsligt alla tillkortakommanden, alla missriktade kärlekar, skämsigheter och allt jag gjorde för att bli populär. Gu´så skönt det är att vara säker och äldre och strunta i när man gör bort sig.Att bi äldre har allt fler fördelar har jag upptäckt.

Var och intervjuade en annan som också struntade i sånt, Leif GW. Underbart möte. Kommer i M nr 13.

Bilden är från Karin Broos utställning föreställer säkert henne och hennes morgonrestaurering.

  1. Jag vill inte bara fokusera på ett nästan krampartat sätt hur bra det är att bli äldre, jag vill även minnas med ett leende alla underbara kärlekar, dansens virvlar, alla vackra klänningar o dessa sylvassa högklackade skor.osv. Lever nu ett härligt liv på ett annat sätt. Men tänk så underbart att ha fått levat “allt” hittills! Fortsättning följer…. /Birgitta

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..