Plötsligt ville jag ha

Om veckans stora och små händelser skrivet på valborgsmässoafton som startar mycket lovande!

1. Shopping av kläder har sällan varit en väg till lycka för mig, men nu så hände det. Jag håller på med min njutvandringsbok och behöver uppdatera mig om vad som händer på materialfronten för utelivet – och så lycklig jag blev. Det var som att komma in i värld av goda praliner.

Skor som är superlätta, klarar regn och som går att tvätta.

En kikare med toppkraft och som bara väger 3,5 hg. Sånt som är viktigt när man som jag inte vill bära i onödan.

Och en klocka som mäter allt (längd, höjd, kalorier och steg bland annat), inklusive din vandringsrutt, som du sen kan få utskriven på datorn. Ville ha allt.

Och titta så snygga kläder! Istället för allt grått och grönt så man blir förväxlad med en gran. Säkert bra om man är fågelskådare och ska smyga. Men jag ska vandra och med färg blir jag lättare att hitta om jag ramlar ner i en ravin eller går vilse.

2. Var på prisutdelning i ett av Stockholms vackraste villor, Nedre Manilla på Djurgården, Bonnierfamiljens representationsvilla med fullt av konstklenoder på väggarna. Det var Stiftelsen Eva Bonnier som delade ut sitt stipendium till litteraturprofessor Johan Svedjedal för hans arbete om poeten Karin Boye, Den nya dagen gryr.

Och bakom honom hänger den magnifika målningen av Fröding i sjuksängen som Rickard Berg gjort. Och vilka träffar jag på denna kulturtradition, om inte dessa två damer som jag förväxlats med: Marianne von Baumgarten och Susanne Hobohm. Har ni samma frisör, var det nån som sa. Jag och Susanne har Lucio, min sambo. Så det var lite rätt. Han klipper inte bara lockiga.

3. Peter Loewe, DN:s man i Rom har kommit med en efterlängtad bok, Rom för foodisar.

Underbart att veta var man ska gå, vilket har varit lite svårt i Rom. Tack.

Vill man ha lite Italien i Stockholm, ska man gå till Cafe dello sport. Dit tog jag Malena Ivarsson som ville ha lite Italien-feeling. Omgärdas av ägare Toni Caruso och stammisen Rottino Massimo.

4. Nu ska det bli klimakterie-tv. Hem till mig kom Malin Jacobson Båth för att göra ett inslag. Hot flashes minns jag det?

Nu höjs menopausen till kultur. Vänta bara. Fotografen heter Jonas Rudström och producent är Ira Mallik.

5. Fullmåne och ett underbart ljus över Dalarö. Man kan nästan bli naturreligiös.

6. Vad är det för fel på dig mamma, frågar Alex yngste och tittar upp mot det som kallas olyckliga hörnet på Dalarö. Min ständiga påminnelse om skillnaderna fungerar uppenbart. 

7. Katten Caruso bryr sig inte om livets orättvisor Han vill ha smek, mat och uteliv.

  1. Oj, vad det händer saker Amelia. Så härligt och så underbart!

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..