Somligt är evigt

En lista i en tid där allt går i turbo men somligt varar i minnet, dröjer sig kvar som en mjuk värme.

1. Den eviga staden. Var nere för att på nationaldagen berätta på den svenska ambassaden i Rom för italienarna som var samlade där hur det är att vara en “spagge bland svennar”. Svar Mycket Bra. Hade med mig min äldsta son som är en foodie hade valt alla mat- och dryckställen efter Peter Loewes bok, Rom för foodiesar, och hittade rätt.

Här står jag och pratar på en svensk ambassad som är kvinnodominerad, det högsta hönset är ambassadör Robert Rydberg en mycket trevlig man. Som uppenbarligen arbetstrivs med kvinnor

2. Skolavslutningar. Glada förhoppningsfulla och rörande. Här det Sixten som går ut 7an. Betyg? Det tar vi senare. Denna dag bara sol inne och sol ute.

3. Människan har alltid vandrat. Vår grupp hittade pärlor i Dalsland. 3 dagar iett ljuvligt område som Gud inte glömt men kanske gömt.

Bilder från konsten att njutvandra. Vandra äta kultur skönhet och helt underbara vänner och hotell.

4 Konst. Vi hann med två konstbesök i Rom. En märkvärdig kines som målar in sig i omvärlden,Liu Bolin. Enormt skicklig. Och ett av alla museer i Villa Borghese med intressanta bilder av verkligheten.

Ser ni honom i sopberget eller på operan i Verona?

Dessa är inte Liu Bolin.

Först en toa i Rom. Kafé konst. Sen Mats Theselius i Upperud , Dalsland, där ett litet konstmuseum ligger.

Klotterkonst i Rom. Jag skriver mamma ti amo på väggen.

5. Kärlek. Hyllningen till Benny Fredriksson på Stadsteatern i Stockholm var magnifik. Jag önskade att han hade fått ta del av all denna kärlek som manifesterade sig – innan han tog sitt liv i förtvivlan.

  1. Liu Bolin har ställt ut på Fotografiska i Stockholm.

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..