Vad vore jag utan böcker

1. Fick anledning att fundera på vad som format mig via bokhyllan. Så roligt att minnas sin väg från Cherry Ames som fick mig att drömma om kärlek långt ifrån mammas och Oscar, till kritikernas älsklingar. En rolig bokfestival i Sigtuna med Piratförlaget som beställde mitt liv från bokbuss i förorten till nobelpristagare bland annat.

Sigtuna har böcker för alla i en gammal telefonkiosk – bra! Jag samtalade med Jan Guillou och Marie Louise Ekman om arvet efter 68 och hela skolan i Sigtuna var full av bokälskare. Sen var det Linda Skugge och hennes bok om sjukdomen Addison som hårt drabbat henne. Och vars diagnos hon fick ställa själv efter ett fasansfullt gatlopp hos läkare som mest trodde hon var en SvedaVärkBränn-kärring.

2. Elite hotel har en gång om året en underbar styrelseresa. Ägare är familjen Chakraborty, här dotter Caroline och styrelseledamoten Lena Patriksson Keller. Den gick till Florens. I regn tyvärr och med så mycket turister att man knappt såg den undersköna marmorkatedralen. Jag njuter ändå av den gamla staden och den jättegamla bron Ponte Vecchio över floden Arno och Michelangelos staty David – som i 500 år varit ett mansideal.

Hem på det mest bortskämda vis via privatjet.

Måste också visa rutschbanan i det gamla 1600-talspalatset. Det var en utställning av dansksvensken Casten Höller och där kom florentinare och turister susande i plåten.

3. Mathias Andersson, grundare av tv-programmet Lyxfällan har en podd. Den heter Ekonomi PåRiktigt och den var jag med i. Och jag sa som jag brukar säga att ingen frihet utan egna pengar plus en liten slant på banken. Spara är ett måste!

4. Det regnade i Florens men varken i Sigtuna eller på Värmdö dit jag hann för att njuta av barn, svärdöttrar och barnbarn.

5. Nu snart åker jag till Mallorca för härliga hälsopass med 100-tals läsare. Så här kul hade vi med Madeleine Månsson förra året. 😻livet svänger. Tjingeling!

 

  1. Hej Amelia. Vad glad jag blev när någon äntligen liksom jag ”erkänner” sig ha läst Cherry Ames i tonåren. Ingen av mina jämnåriga känner till den bokserien. Tror de ljuger som någon sa!
    Skulle vara kul läsa om en bok, KB har väl.
    Ha så skoj med mina kompisar på Mallorca!
    Bästa hälsningar
    Jane

  2. Hej Amelia! Jag såg dig i Sigtuna där du var moderator. Då hade du ett par härliga örhängen. Jag vet att det är ytligt men de var så vackra! Vill köpa till min mor om det går. Var finns de att köpa? Kram Eva 💕🙏

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..