Varning för tant

Veckans lista toppas av tantkraft och sällsynta diagnoser.

1. Kvinnokraft.

Konstnären Susanna Arwins tantprojekt fortsätter. Här är det en varningsskylt med tantvapnet handväskan. Plåt, precis som en trafikskylt ska vara, och finns i tio ex och jag har inhandlat en!

2. Mera kvinnokraft.

Överläkaren i klinisk genetik Ann Nordgren har dragit igång en fond där forskning kring sällsynta diagnoser samlas för att underlätta livet för de som drabbats. Beundrar de som inte bara pratar utan som också gör något. Sällsynta fonden är en stiftelse som också ska kämpa för den okunskap som de med de sällsynta diagnoserna och deras föräldrar så ofta råkar ut för. Jag fick uppleva en kväll med gripande berättelser och läkare med viktig forskning. Tänk så mycket man absolut inte vet nåt om. Ödmjuk åkte jag hem.

3. Bara pussel numera.

Inte livspussel, den tiden är över. Nu samlas vid min pusselmatta och lägger några av de 500 bitar som väntar på att bli ihopfogade. Försöker smitta Sixten med min pusselglädje och det gick faktiskt utmärkt. En timma utan mobilen framför ögonen. Sen kom resten och ville också pussla. Nytt familjenöje.

4. Örongodis hos Thalia.

Älskar stora örhängen och Göran Alfredsson har sådana clipsörhängen i klara glittriga färger. Stora ringar och stora örhängen enligt devisen more is more, less is bore!

5. Coutureutställningen

hos Sven Harrys museum i Stockholm är härlig och överdådig. Kunde vara lite mer. Tog slut för fort. Vackra kläder ihop med futuristiska skapelser som Beckmaneleverna gjort. Roligt. Översta bilden visar akademisekreteraren Sara Danius drottningklänning.

6. Jag och Peppe Eng.

Vad har vi gemensamt? Två saker. En kärlekshistoria som var en missuppfattning (den rätte var Peppe Engberg ). Det andra var Seniormässan i Skövde. Där jag pratade om oss – de nya äldre. Och Peppe var dagens konferencier. Han dansade dock inte. Vi äldre dominerar, tycker i alla fall jag och ropade vårt stridsrop: Smartare, Skrynkligare, Rikare. Bli 70 du med!

7. Minus

Och ett minus. Tåg. I dag ska vi känna flygskam och ta tåget istället. Ja då får man räkna med förseningar. Opålitligt, säger jag.

Nej, säger SJ – tågen kommer till 90 procent i tid. Märkligt att de inte inträffar när jag åker tåg.

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..