Kulturtantens reatips

Var beredd den 27 februari! (Priserna är från Adlibris.)

stanna-hos-mig
Roman: Stanna hos mig av Ayobami Adebayo är årets mest spännande relationsroman. Vad gör barnlöshet med kärleken? Att den handlar om Nigeria är ett extra stort plus. Pris: 99 kr.

storst-av-allt
Deckare: Störst av allt av Malin Persson Giolito var förra årets stora succé och författarens genombrott här hemma och utomlands. Det är ett rättegångsdrama med klassperspektiv. Pris: 59 kr.

ett-vet-jag-sakert
Pocket: Ett vet jag säkert av Oprah Winfrey är en samling krönikor med livskunskap. Hon höll ju ett brandtal på Golden Globe-galan och nu ser många tv-kvinnan som nästa amerikanska president. Pris: 25 kr.

charmen-med-tarmen-allt-om-ett-av-kroppens-mest-underskattade-organ
Fakta: Charmen med tarmen av Giulia Enders är pionjärverket om magen. Sen blev kroppsdelen supertrendig och alla ville skriva om den, även Michael Mosley. Men tyskan var först, och bäst! Pris: 65 kr.

fislandet
Barn: Fislandet av skådespelaren Cecilia Forss är prutthumor på allvar. (Magen är ju, som sagt, vår trendigaste kroppsdel.) Bokens huvudperson Märta vill veta allt om fjärtar, till exempel varför en fis är tystare än en prutt. En god investering för barnvakter. Pris: 69 kr.